Törékeny párkapcsolatok


Mindenkinél van jobb?

A minap beszélgettem egy úriemberrel, röviden róla: 42 éves, jóképű, sármos, intelligens, szakmájában sikeres és szingli. Felmerült bennem a kérdés, amit meg is kérdeztem tőle, hogy mi az oka annak, hogy egyedülálló. Elmondta, hogy még nem találta meg a számára tökéletes Nőt, mindig úgy érezte, hogy az adott hölgynél jöhet jobb is.Ez a kijelentése elgondolkodtatott hisz nincs tökéletes nő, ahogy férfi sem, mi magunk sem vagyunk és nem is leszünk tökéletesek soha. Sok párkapcsolatot látok, amelyek azért szakadnak meg, mert úgymond a szakító fél szerint jöhet jobb is, nem akar az esetleges felmerülő nehézségeken dolgozni. Idővel azonban az "új" párnál is felszínre kerülnek a negatív tulajdonságai, amelyek először fel sem tűntek, ám ahogy a szerelem mámora csökken, úgy a negatív tulajdonságok felerősödnek.


Füst Milán soraival élve a párkapcsolat egy négylábú asztal

Nézzük a négy lábat:

1 .Hasonló életszemlélet
2. Szeretet
3. Szexuális összeillés
4. Az anyagiakhoz való hasonló viszonyulás

Ha az alapok azaz a négy láb egyezik akkor azon a kapcsolaton igenis érdemes dolgozni, tenni érte, kitartani mellette. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, adódhatnak nehézségek, de ahogy az autónkat sem visszük a roncstelepre az első meghibásodás esetén, úgy a párkapcsolatunkat sem érdemes feladni az első nehézség láttán.

Másik nagy probléma a párkapcsolatok törékenységét illetően a 21. század technológia vívmányai. A személyes kommunikációt, az együtt töltött időt elveszi az internetezés, e-mailezés, telefonálás stb... Hajlamosak vagyunk belefeledkezni a telefonunkba. Munka után lazításként jól esik megnézni a híreket, Facebookot, egyéb oldalakat és azon kapjuk magunkat, hogy már megint este van és még nem is beszélgettünk a párunkkal. Ha beülünk egy kávézóba vagy egy étterembe gyakori jelenség, hogy a párok a telefonjukat bújják ahelyett, hogy egymásra figyelnének, beszélgetnének, élveznék egymás társaságát. Erre tudatosan oda kell figyelni, nehéz megtalálni az egyensúlyt a telefon nyomkodása és a párunkra való odafigyelés között azonban érdemes tudatosan kevesebbet mobilozni, mert az őszinte emberi kapcsolat kialakításához és fenntartásához elengedhetetlen a személyes kommunikáció.

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet