Tabu-e a legjobb barát párja?

Te mit tennél, ha belezúgnál legjobb barátod kedvesébe? Van, aki tétlenül a csendes szenvedést és a beletörődést választaná, más pedig vadászzsákmányként vetné rá magát az új prédára. Az még ugyan nem bűn, ha szerelmet érzünk valaki felé, legyen az bárki is. A tettek mezején viszont megnyilvánulnak a valódi személyiségjegyek, melyek kontroll alatt tartása nagy erőfeszítésekbe kerülhet, ha a helyzet úgy kívánja. Már az is egyfajta hozzáállást és érett személyiséget feltételez, hogy ezeket a helyzeteket felismerjük, majd a továbbiakban jól kezeljük.

Ha megtörtént a nagy bumm és tényként felismered, hogy beleszerettél valakibe, akibe nem kellett volna, nem kell bűnösnek érezned magad. Az effajta mentségeket viszont jó, ha elkerülöd, mint hogy "már úgyis rossz volt az a kapcsolat...", "nem is vagyunk olyan jó barátok..." vagy "háborúban mindent lehet...". A legjobb, amit tehetsz, hogy a lehető leghiggadtabban mérlegeled a helyzeted, az érintetteket is figyelembe véve, hogy megéri-e a már jól működő kapcsolatokat felborítani.

Társas lényként jobb, ha belátjuk, léteznek íratlan szabályok és tabuk az egymáshoz való kapcsolódásainkban, mert e nélkül teljes lenne a káosz és nem tudnánk eligazodni. Hogy hol vannak ezek a tabuk és meghúzandó határvonalak, azt mindenkinek magának kell megtalálnia, melyben egyéni érzelmi intelligenciánk dönt. Amikor nagyon nehéznek tűnik a döntés, fordítsuk meg a helyzetet és képzeljük magunkat a legjobb barátunk vagy ismerősünk helyébe. Mit éreznénk, ha ő kezdene el udvarolni a mi kedvesünknek?

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Kapcsolat

Cím:

1074 Budapest, Vörösmarty utca 4/a  

Telefon:

+3670 886 0819

E-mail:

info@kozmaanita.hu