"Soha többé nem akarok szerelmes lenni!"

"Nem akarok szerelmes lenni"

Sokszor hallom férfiaktól és nőktől egyaránt, hogy: "Nem akarok szerelmes lenni!" Vajon miért félnek az emberek a mély érzésektől? Megannyi csalódás, fájdalom, átsírt, átvirrasztott éjszaka vezet ehhez a kijelentéshez. Életünk első szerelembe esését nagy lelkesedéssel, kirobbanó örömmel fogadjuk. Megéljük, kimutatjuk az érzéseinket, közel engedjük a másik felet önmagunkhoz. Azonban bizonyos esetekben jön a szakítás, csalódás, fájdalom. Minél többször éljük át a szakítás fájdalmas érzését, annál kevésbé akarunk szerelembe esni. Félünk az esetleges fájdalomtól, attól az elviselhetetlen tehetetlenségtől, amit ilyen esetekben érzünk.

Az egyik legrosszabb szituáció az amikor megismerkedünk valakivel, 5 méterre a föld felett járunk a szerelem mámorától és ebben a felfokozott örömteli pillanatban nem látjuk azt, hogy a hőn áhított személlyel hosszú távon nem fogunk passzolni vagy éppenséggel a "szerelmünk" többfelé is játszik. Mi persze vakok vagyunk a szerelemtől és el sem tudjuk képzelni, hogy a kedvesünk kilép a kapcsolatból vagy esetleg olyan dologgal szembesülünk vele kapcsolatban, ami hideg zuhanyként ér és ezzel nem tudunk együtt élni. Ilyenkor jön az igazi pofon, becsapva érezzük magunkat és szégyelljük magunkat, hogy kimutattuk az érzéseinket, sebezhetővé váltunk.

Vannak, akik megérdemlik, hogy szeressük őket!

Ezekből az esetekből le kell vonni a tanulságot! Annak mutassuk ki az érzéseinket, abban a személyben bízzunk meg igazán aki ezt kiérdemli. Nem egyformák az emberek, egy csalódás után nem szabad általánosítani, hogy minden férfi/nő egyforma. Bizony vannak olyan emberek akik megérdemlik azt, hogy igazán szeressük őket. A szerelem mámorában próbáljuk meg egy kicsit reálisan nézni a kapcsolatot: Valóban ő az akire vágyom? Valóban megbízható, egy a célunk?
Nincs arra garancia, hogy a jövőben nem fognak minket megbántani, nem fog minket csalódás érni, de ne féljünk szeretni. A szerelem érzése egy olyan euforikus állapotot teremt, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Merjük megélni a szerelem érzést, csak az nem mindegy, hogy kivel. 

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet