Párkapcsolati tanácsadás

A párkapcsolat egy igen fontos motorja életünknek. Varázslatos élményekkel és csodás pillanatokkal képes megajándékozni a benne résztvevőket. Olykor azonban előfordul, hogy valami oknál fogva a varázslat megszűnni látszik. A szeretetükben szilárd nő és férfi bizonytalanná válik, és valami eddig ismeretlen dolog kezd belopakodni a kapcsolatukba. Amit eddig sikerült az eredményesnek hitt módszerekkel megoldani, most nem hozza meg az elvárt eredményt. Ha a kialakult helyzet meghaladja mindkettőjük erejét, akkor célszerű igénybe venniük a párkapcsolati tanácsadást.

A párkapcsolati tanácsadáson a párok kapcsolatában megjelenő problémákat és konfliktusokat tárjuk fel és tudatosítjuk. A párkapcsolat minden szakaszának megvannak a maga "fordulópontjai" amelyek változást hoznak a párok életébe, és ezeket a párok megoldhatják jól, sikeresen, és gazdagodhatnak általa, vagy rosszul, és akkor tanácsadásra, segítségre, támogatásra szorulnak.

A tanácsadás során, olyan módszereket tanulnak a párok, amellyel ők nyíltan és őszintén tudják a problémáikat megbeszélni. A másik megértését és elfogadását tartjuk szem előtt, emellett együttműködésre, mindkettőjük számára elfogadható kompromisszumok megkötésére keresünk közösen megoldásokat. A megjelenő, és esetleg ki nem mondott negatív érzéseket, haragot megismerik a tanácsadás során, aminek közösen megkeressük az okát, és a problémák megoldásában nyújtok támogatást.

A beszélgetések során a kapcsolat erősségére, pozitív oldalaira világítunk rá, ezáltal a pár kiteljesedik, mert megérzik, hogy ők ketten képesek kimászni a válságból, hogy ketten együtt képesek megújulni, fejlődni. 
A párkapcsolati tanácsadás jelenre és a jövőre fókuszál, megkezdéséhez mindkét fél motivációja szükséges, hogy akarja, és benne legyen a változtatási, fejlődési folyamatban.


Milyen párkapcsolati problémákkal fordulhat hozzám:

- Bizalomhiány a párkapcsolatokban

- Okostelefonok negatív hatása a párkapcsolatokra

 

Hogyan zajlik a párkapcsolati tanácsadás?

Egy alkalom 90-120 perc, és általában 5-8 alkalom elősegíti a változást, a fejlődést és a tudatosulást. Az első beszélgetés mindig az "ismerkedésé", ez alatt szeretnék minél teljesebb képet kapni a pár működéséről, a kommunikációjukról, és az esetleg köztük zajló játszmákról. A pár megismerhet engem, benyomásokat kaphat. A tanácsadás egy "biztonságos tér", ahol mindennek jelentősége van, és mindent ki is lehet mondani. Nincs értékelés, tehát a párnak megvan a szabadsága arra, hogy bármit elmondhasson, amit fontosnak érez. 
A további alkalmakkor első lépésben meghallgatom, hogy "mit hoz" a pár az órára, milyen új problémák merültek fel, mi foglalkoztatja őket jelenleg, és az óra második részében a cél elérésére fókuszálunk különböző módszerekkel. Akkor ritkítjuk a találkozásokat, ha a pár már érezhetően jól működik együtt, képes már maga irányítani a köztük zajló folyamatokat.

Kozma Anita

Házassági, párkapcsolati tanácsadó

Mit kaphat tőlem, mint párkapcsolati tanácsadótól?

Hiszem, hogy minden helyzetre van megoldás és mindent meg lehet oldani békésen. Ha egyedül nem megy, egy külső, objektív személy mindig sokat segít és olyan megoldásokra vezet, ami talán magunktól nem jutott eszünkbe. Egy válásnál fontos, hogy közös gyermekünk a legkisebb mértékben se sérüljön, fontos, hogy meg tudjon maradni párunkkal a jó viszony, még, ha külön vállnak útjaink akkor is.

Párkapcsolati válságon szinte mindenki átesik, viszont segítség nélkül gyakran egy olyan kapcsolat megszakítása mellett döntünk, ami még menthető lenne, de sajnos erre már akkor jövünk rá, amikor a helyzet visszafordíthatatlan. Vagy egy olyan kapcsolatot tartunk fent, ami már nem a boldogságunkat szolgálja.

Célom, segíteni a párkapcsolati problémával küzdő pároknak, hogy kapcsolatukban ismét a boldogságé és harmóniáé legyen a főszerep. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki megtisztel bizalmával és hozzám fordul tanácsadásért!

Teljes titoktartás mellett biztosítom Önnek a legjobb megoldásra való rávezetést.​

Vélemények

Cs.Gy

"Végig azt éreztem, hogy az Anita igyekszik a megfelelő mederben tartani a beszélgetést, amit pozitívumként éltem meg. A megbeszéltek alapján továbbra is igyekszem hangsúlyt fektetni a megfelelő kommunikációra, és a türelemre. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy megértsem a párom helyzetét, érzéseit. Fontosabb, hogy az ő szemszögéből is átgondoljam az adott szituációt."

R.Zs


"Nem gondoltam, hogy bármit segíthet ez a párkapcsolati tanácsadás, de a férjem kedvéért adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Újból oda tudunk egymásra figyelni. Meg tudtuk menteni a házasságunkat. Sőt! Erősebb mint valaha.

Köszönöm. Köszönjük! :) "


Kapcsolat

Cím:

1074 Budapest, Vörösmarty u. 4/a,
21-es kapucsengő

Telefon:

+36-70-886-0819

E-mail: 

info@kozmaanita.hu

Díjazás

Egyéni konzultáció

60 perc/alkalom

10 000 Ft

Párkapcsolati konzultáció

90 - 120 perc/alkalom

15 000 Ft

Küldjön üzenetet