Őszinteség

Amikor az őszinteség eltűnik egy párkapcsolatból, akkor egy hamis kapcsolódás alakulhat ki a két fél között, mely egy álkapcsolat kialakulását segítheti elő. Ennek következménye a meghittség, a bizalom és a biztonságérzet hiánya, hiszen a szeretet alapja az őszinteség.

Egy párkapcsolatban a másik félrevezetése többféle módon nyilvánulhat meg, ami elindulhat egy apró füllentéssel is, de komoly hazugságba is belebonyolódhatunk. Kezdetben sokan nem is tudatosítják ezt önmaguk számára. Jó példa erre, amikor több pénzt költünk el a kelleténél és szépítjük a valóságot, ezáltal becsapva magunkat és a másik embert is. Jóval komolyabb horderejű a dolog, ha például megcsaljuk a párunkat. Ez azért veszélyes, mert a hazugság elkendőzi magát a valódi problémát.

De vajon mi áll a hazugságok és füllentések hátterében? Maga a félelem. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy azonnal megbocsájtható minden. Azonban akkor tudunk mély kapcsolatot kialakítani a másikkal, ha partnerünket mélyrehatóan megismerjük. Sokan mímelik egymás előtt, hogy minden rendben van a párkapcsolatukban, de ezzel csak szabotálják azt, hogy valódi kapcsolódás alakulhasson ki közöttük. Alapvető igény, hogy meg tudjuk osztani társunkkal mély érzelmeinket, gondolatainkat és beszélni tudjunk nyíltan a problémáinkról. Ennek folyománya az lesz, hogy a párkapcsolatunk elmélyül, és valódi intimitással rendelkezik. Ekkor érezhetjük érzelmileg biztonságban magunkat.

Ha nem tudjátok ezeket a problémákat megoldani együtt, akkor jó megoldás lehet, ha felkerestek egy szakembert és igénybe veszitek a segítségét.

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet