Mielőtt új párkapcsolatba kezdünk, az előző kapcsolatot teljesen zárjuk le

Az élet időnként mindenkit megsebez - ez elkerülhetetlen. Vannak, akik súlyosabb sérüléseket szereznek, mások könnyebbeket. Mivel e sebek hegei alakítanak minket azzá, akik vagyunk, így hosszú távon akár hasznosak is lehetnek. Rövid távon azonban fontos, hogy elég időt hagyjunk a gyógyulásra, mielőtt visszatérnénk a küzdőtérre.

Előző párkapcsolat lezárásának fontossága

Amennyiben az utolsó - esetleg az utolsó néhány - pákapcsolatunk miatt érzelmi roncs lett belőlünk, érdemes előbb regenerálódnunk, mielőtt nekiállnánk új párt keresni. Ha nem így teszünk, új társunknak nem tudjuk megmutatni igazi énünket, illetve amennyiben még mindig magunkkal vagyunk elfoglalva, nem tudunk elegendő figyelmet szentelni a szerelmünkre.

Ha valami hiba csúszik az új párkapcsolatba (és ez sajnos bárkivel megeshet), akkor még jobban megtörhetünk. Ha rá is bukkanunk egy igazán gondoskodó és figyelmes partnerre, esetleg mindketten szenvedni fogunk amiatt, hogy egyikünk még nem volt felkészülve egy új érzelmi kötődésre.

Egyik hölgy ismerősöm teljes lelki roncsként szállt ki egy kapcsolatból. Nem sokkal később megismerkedett egy kedves, gondoskodó, védelmező férfival. Úgy gondolta, éppen ilyen társra van szüksége. A következő néhány évben a férfi vigyázott rá, amíg ő vissza nem talált határozott, önálló énjéhez. Mi történt ezután?

Kapcsolatuk végérvényesen megromlott. Ő már nem az a nő volt, akibe a partnere annak idején beleszeretett. Sok férfi rajong a határozott, önálló nőkért, de ez a fickó nem tartozott közéjük. Ő egy törékeny nőre vágyott, akit oltalmazni kell.

Épp ez jelenti a legnagyobb veszélyt. Még ha rátalálunk is az ideális társra, ő csupán annak a roncsnak a tökéletes párja, amivé átmenetileg váltunk, ám a gyógyulási időszak után vissza fogjuk kapni régi személyiségünket. Persze nem azt mondom, hogy az ilyen kapcsolatok sosem működőképesek, de ennek igen csekély a valószínűsége.

Tegyünk magunknak egy szívességet, és amíg a sebeinket nyalogatjuk, vonuljunk félre. Élvezzük a család és a barátok társaságát, várjuk meg, hogy a sebek legalább részben begyógyuljanak, és csak utána kezdjünk új párt keresni. Amikor nekiállunk a keresgélésnek, igyekezzünk olyan társat találni, akinek a sebei szintén nagyjából behegedtek már, mivel ez a szabály a párunkra is ugyanúgy igaz. Így mindketten egymás valós személyiségét ismerhetjük meg, és úgy vághatunk bele az új kapcsolatba, ahogyan a folytatást is elképzeljük.


Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet

Média megjelenések