Meglátni és megszeretni

Ha ilyen egyszerű akkor vajon mi az oka annak, hogy ez a 2 szó érzelmi viharokat, (néha tornádókat) hoz az emberek életébe?

Kezdjük az elején: amikor az a bizonyos rózsaszín köd felülír minden ész érvet, minden eddigi elgondolásunkat, 5 méterre a Föld felett repkedünk, valósággal szárnyalunk. Olyan, eddig nem ismert energiákat mozgat meg bennünk amiről ezidáig nem is gondoltuk, hogy léteznek. De bizony vannak! Mit nekünk fáradság, ebben a felfokozott érzelmi állapotban ez a szó ismeretlen.

Mosolyogva ébredünk és mosolyogva fekszünk le. Azonban egyszer csak leszállunk a Földre és elkezdünk gondolkodni, agyalni. Ez tényleg jó így? Én erre vágyom? Elég jó ő nekem? Elég jó vagyok én számára? Ilyenkor jön a kétségbeesés.

Itt álljunk meg egy gondolatra! Fontos tisztáznunk, hogy mi mit szeretnénk és ezután tudjuk csak a másik féllel tisztázni, hogy egyezik az elképzelésünk vagy sem. Merjük saját magunknak is bevallani az érzéseinket. Ha csak jól szeretnénk érezni magunkat, de nem szeretnénk elköteleződni azzal sincs probléma, amennyiben ezt beismerjük saját magunknak és a másik fél is erre vágyik.

Mostanában több olyan esettel találkozom ahol a férfi vagy a nő komoly elköteleződés nélkül szeretne egy kapcsolatba belépni (értem itt: gyerekvállalás, házasság stb.. -fontos kiemelni, hogy nem több párra vágyik hanem egyre-) ilyenkor jön az önvád és ez miatt nem tudják élvezni az adott helyzetet. Pedig ezzel az elképzeléssel nincs probléma ha a másik fél is ugyan így vélekedik.

Itt is a kommunikáció fontosságát tudom kiemelni, bátran mondjuk el mit szeretnénk. Egyrészről mi is megnyugszunk, másrészről a másik fél is tiszta képet kap a mi elképzelésünkről és el tudja dönteni, hogy részt szeretne venni ebben vagy sem.

Sok sikert!

Amennyiben kétségeid vannak vagy nincs kivel megosztani érzéseidet fordulj hozzám bizalommal!