Kedvesség, gyengédség, kezdeményezés

"A kedvesség nem más, mint a cselekvő szeretet. Ha a türelem az, ahogyan a szeretet reagál annak érdekében, hogy a legteljesebb mértékben hatástalanítson negatív helyzetet, akkor a kedvesség az, ahogyan a szeretet cselekszik, hogy a lehető legtöbbet kihozza egy pozitív helyzetből. A türelem elkerüli a problémát, míg a kedvesség örömet szerez. Az egyik megelőző, míg a másik kezdeményező jellegű. A szeretetnek ez a két oldala azok az alapkövek, amelyekre a még kibontásra kerülő egyéb jellegzetességek közül több is épül. A szeretet kedvessé tesz téged. A kedvesség pedig szerethetővé. Amikor kedves vagy, az emberek ott akarnak lenni a jelenlétedben. Olyannak tekintenek, mint aki jó hozzájuk és jó hatással van rájuk.

Gyengédség. Amikor a kedvesség vezet, odafigyelsz arra, hogyan bánsz a társaddal, és soha nem leszel szükségtelenül kemény és nyers. Figyelmes leszel és gyengéd. Még ha súlyos, kellemetlen dolgokat kell is megbeszélned vele, akkor is minden tőled tehetőt megteszel annak érdekében, hogy mondanivalód minél könnyebben fogadható legyen.

Kezdeményező. A kedvesség előre gondolkodik, majd megteszi az első lépést. Nem várja ücsörögve, hogy valami indíttatást vagy kényszerítést érezzen, hogy végre felemelje hátsóját a heverőről. A kedves férj vagy feleség lesz az, aki elsőként üdvözli a másikat, először mosolyog rá, elsőként bocsát meg. A szeretet kimutatását nem kötheti ahhoz a feltételhez, hogy a másik összeszedje magát. Amikor kedvességből cselekszel, akkor meglátod a szükségét és már cselekszel is. Elsőként."