Hogyan találhat rá a megfelelő társra

"A szerelem általában a megkívánással kezdődik, ami eltarthat néhány óráig, napig vagy hétig. Aztán jön a szenvedély, ami átlagosan 3-12 hónapig tart, mielőtt átveszi a helyét a ragaszkodás. Mikor a vakító hormonkoktél veszít erejéből, józan nappali fényben válik láthatóvá a másik, és máris kissé idegesítőek addig bűbájosnak talált apró modorosságai.Olyan jópofának tűnt egykoron, hogy semmit nem talál meg a hűtőben vagy örökké elhagyja a kocsijának a kulcsát-most visítani tudna tőle.

Ő meg annyira szívesen hallgatta, amit ön egész este mindenféle apróságról mesél- most viszont ölni tudna érte.Ilyenkor teszi fel magának az ember lánya a kérdést: Le tudnám így élni az életemet? Egyáltalán, mi bennünk a közös?

Vélhetőleg nem sok,vagy nem annyi, hogy szót érdemelne.Az anyatermészet nem azért hozza össze az erős hormonkoktéltól megrészegült férfit és nőt, hogy gondolkozzanak, hanem hogy közösüljenek. Az talál rá a megfelelő társra, aki- még mielőtt elszállna a természet hormonktéljaitól-eldönti, hogy milyen tulajdonságokat szeretne egy tartós kapcsolatban. Amikor lehűl a szenvedély-mert le fog hűlni- vajon fenntartható-e a kapcsolat a barátság és a közös érdekek alapján? Írja össze, melyek azok a tulajdonságok és közös érdekek, amelyeket elvár egy hosszú kapcsolattól, és akkor tudni fogja kit keres

A férfi tételesen tudja, mit vár el álmai asszonyától, de amikor elmegy egy buliba, a tesztoszteron fűti az agyát, és ilyenkor kizárólag a hormonális megfontolások döntik el, ki az eszményi nő - csinos láb, lapos has, formás fenék, szép mellek és így tovább - csupa olyan külsőség, amely a rövid távú nemi kapcsolatnál játszik szerepet.

A nők olyan férfit akarnak, aki érzékeny és figyelmes, a válla széles, a csípője keskeny, az egyénisége szórakoztató - vagyis olyan dolgokat, amelyek a gyerekneveléssel, a zsákmányszerzéssel, az oltalmazással állnak kapcsolatban.

Ezek ugyancsak rövid távú biológiai igények, édeskevés közük van egy 21. századi kapcsolat sikeréhez. Ha összeírja, milyen tulajdonságokkal rendelkezzék az, akivel hosszú távon ideális párkapcsolatot tud elképzelni, és a keze ügyében tartja ezt a listát, legközelebb könnyebb lesz tárgyilagosan, megszemlélnie az új alanyt, amikor a természet a hormonokkal próbálja a gondolatait és vágyait irányítani."