Féltékenység

A féltékenység egy igen veszélyes dolog egy házasságban/párkapcsolatban.Sajnos a féltékenység még egy jól működő kapcsolatot is képes tönkretenni.

Amennyibe párunk ártatlan, úgy érthető, hogy neheztel ránk, amiért nem bízunk meg benne.Párunk ártatlan, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik róla, úgyhogy bíznunk kell benne.Rengeteg oka lehet a féltékenységnek, azonban ezek többsége összefüggésben áll saját tapasztalatainkkal.Éppen ezért be kell látnunk, hogy nekünk kell megoldanunk a féltékenység kérdését.

Ne várjuk el párunktól, hogy folyamatosan beszámoljon arról, hogy mikor hol tartózkodik, vagy önszántából odaadja a telefonját, hogy átnézhessük a hívásait!

Egy házasságban minden probléma közös, ezért remélem, hogy párunknak is az lesz a célja, hogy megoldódjon ez a kérdés. De bármit is tesz ennek érdekében, ha féltékeny természetűek vagyunk semmi sem lesz elég jó megoldás. Arra fogunk gyanakodni, hogy kitörölt pár üzenetet, mielőtt odaadta nekünk a telefonját, és továbbra is azokon a tízperces idő intervallumokon fogunk rágódni, amelyek alatt nem tudjuk, hol tartózkodott.

Az egyetlen módja, hogy megoldjuk a problémát, ha kiderítjük, miért is vagyunk ennyire féltékenyek.

Ha fordított a helyzet, és mi vagyunk a féltékenykedés szenvedő alanyai, akkor csak ártunk a dolognak, ha elkezdünk titkolózni. Tudom, hogy nagy a kísértés a titkolózásra, mert felfoghatatlan, hogy miért kellene elszámolnunk napunk minden egyes percével, és ebben igazunk van. De ha azt szeretnénk, hogy kapcsolatunk sikeres legyen, akkor mindent meg kell tennünk, hogy megnyugtassuk párunkat, megértők és együtt érzők legyünk vele, amíg meg nem tanulja kordában tartani féltékenységét.

Ha sértődötten csak azt hajtogatjuk, hogy hűségesek vagyunk, és nem kellene arra kérnie, hogy ezt bizonyítsuk is be, maximálisan igazunk van, ám ezzel csak ártunk a kapcsolatunknak.

Ismerje meg Kozma Anita párkapcsolati szakértőt

Küldjön üzenetet