Csalódottság

Sokan szembesülnek a csalódottság érzésével életük során.

Hol párkapcsolat terén, hol a munkában, hol a barátságban. Sajnos a csalódottság szomorúvá tesz, a két érzés mondhatni kéz a kézben jár.

Mindenkinek vannak elvei, olyan életszemléletei amihez ragaszkodik, amelyek a mindennapokban mozgatják. Célokat, terveket, álmokat szövünk.

Megbízunk másokban, azt gondoljuk, hogy a másiknak is hasonló az értékrendje és tartja magát a megbeszéltekhez. Azonban váratlan események, külső behatások érik az embert és ezzel a véleménye is megváltozik, más elvek kerülnek előtérbe.

Munka területén ez lehet anyagi vonzatú, barátságnál saját érdekek előtérbe helyezése, párkapcsolatban saját önös vágyak. Az adott pillanatban sejtik, hogy ezzel másnak csalódást fognak okozni, de ekkor az öncélú érdekek erősebbek.

Rosszabb esetben nincs is ez lekommunikálva a másik irányába. Pedig ez a legrosszabb amit lehet tenni véleményem szerint.

Így duplán megbántjuk a másik embert, egyrészről az adott szituációban csalódást okozunk, másrészről megy a sumákolás. Mindig nehezebb a másik elé állni és elmondani, hogy nézd most így és így cselekedtem valami miatt, tudom, hogy ezzel csalódást okoztam, de értsd meg az én álláspontomat is.

Sajnos az esetek nagy részében nem így történik.

Hány párkapcsolatot, hány barátságot, munkakapcsolatot lehetne megmenteni a megfelelő kommunikációval.

Ezúton biztatok mindenkit, hogy beszéljenek egymással és ne csak felszínes dolgokról, hanem igazán mély, lelket megérintő gondolatokról.

Amennyiben kétségeid vannak vagy nincs kivel megosztani érzéseidet fordulj hozzám bizalommal!