Megcsaltak? Nem muszáj elválni!

A házasságok első éveiben sokat beszélgetnek a párok, tudnak egymás örömeiről és bánatairól. De ahogy a szülői teendők, munkahelyi feladatok és az élet ügyes-bajos dolgai egyre több energiát, időt igényelnek, úgy a beszélgetések, egymásra való figyelés egyre jobban háttérbe szorul. Az évek múlásával sokan már csak akkor beszélgetnek, ha muszáj, ha konkrét teendőjük van.

Megcsaltak? Nem muszáj elválni!

Némelyek azért kezdenek egy harmadik féllel kapcsolatot, mert úgy érzik a házasságuk kiüresedett. Nincs fájdalmasabb annál, mint amikor egy harmadik fél házastársak közé áll. Ne gondoljuk, hogy ha az egyik fél megcsalja a másikat rögvest be kellene adni a válópert. Ha a félrelépést valós megbánás, a harmadik féllel való kapcsolat megszakítása és a változás melletti elkötelezettség (mindkét fél részéről) követi, úgy a megcsalás változásra késztetheti a házaspárt, amely hosszútávon jó hatással lehet a házasságra. Több esetben megfigyelhető, hogy egy ilyen jellegű probléma megoldása után bensőségesebbé vált, megerősödött a férj és a feleség kapcsolata.

Ne csak mondd, tényleg bocsáss meg!

A problémák nem szűnnek meg azonnal. Tegyünk aktívan a probléma megoldása érdekében. Talán tanácsadóhoz kell fordulni, vagy más segítség után kell nézni, bármire is legyen szükség vegyünk részt benne. Beszéljünk a problémáinkról, ne söpörjük a szőnyeg alá. Mondjuk el, hogy cselekedeteivel milyen érzéseket okozott, beszéljük a fájdalmunkról. Fontos, hogy ketten egy csapatot alkotva küzdjenek a probléma ellen. Amennyiben párunk elismerte vétkét és képesek vagyunk a megbocsájtásra, fogadjuk el bocsánatkérését és biztosítsuk elfogadásunk felől. A megbocsátás azt jelenti, hogy nem akarunk megtorlást egy múltban elszenvedett igazságtalanságért, és elengedjük a szóban forgó dolog miatt érzett sértettségünket.

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet