Hogyan működtessük a távkapcsolatot

Állítsunk fel határidőt!

Minden párkapcsolat életképes, amennyiben a pároknak azonos az elképzelésük. Találkozhatunk valakivel nyaralás során, társkereső oldalon, akivel azonnal fellobban a szerelem lángja, azonban több száz kilométerre lakik tőlünk. Működhet-e egy távkapcsolat? Talán igen, talán nem, ez a pár két tagján áll.

Előfordulhat olyan élethelyzet is, hogy már egy ideje meglévő párkapcsolatban élő pár egyik tagjának valamilyen oknál fogva (például munka) külön kell töltenie egy bizonyos időt a másiktól. A távkapcsolatot abban az esetben lehet működtetni, ha az ideiglenes, a cél közös. Ha van rá lehetőség állítsunk fel egy határidőt, hogy meddig fog tartani a távkapcsolat.

A rendszeres személyes találkozások elengedhetetlenek a távkapcsolat fenntartásához. Az itt szerzett élményekből lehet táplálkozni a következő találkozásig. A személyes találkozásokat igyekezzünk minél tartalmasabban eltölteni, egymásra odafigyelve. Ezeken az alkalmakon hagyjuk a telefont, nem ez a legmegfelelőbb idő arra, hogy facebookozzunk vagy, hogy megválaszoljuk a leveleinket.

Bizalom és hűség

A 21. század vívmányai nagy segítséget nyújtanak a távkapcsolatban élők kommunikációjában. Számos lehetőség közül választhatunk pl.: Viber, Messenger, Skype, FaceTime stb... A videohívások lehetővé teszik, hogy ne csak halljuk párunkat, hanem lássuk is. Élménybeszámolóknál is remekül használható, meg tudjuk mutatni párunknak, hogy például mit vásároltunk.

A bizalom egy párkapcsolatban létfontosságú dolog, egy párkapcsolat nem működtethető bizalom nélkül. Beszélgessünk egymással, kinek mi fér bele a kapcsolatba, fektessük le a szabályokat, ismerjük meg párunk elképzeléseit a bizalomról, tisztázzuk, hogy mi számít megcsalásnak és mit jelent számunkra a hűség.

Legyünk részesei egymás életének. A rendszeres, tartalmas találkozások fontosságáról már beszéltünk, azonban fontos, hogy a velünk történt fontosabb eseményekről, érzésekről, kérdésekről tudjunk beszélni a párunkkal.

Beszéljünk a problémáinkról, ne söpörjük a szőnyeg alá. A nyílt tiszta kommunikáció elengedhetetlen egy párkapcsolatban legyen szó távkapcsolatról vagy egymás mellett élő párokról.

.

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet

Média megjelenések