Életvezetési tanácsadás

Az életvezetési tanácsadás az aktuális életproblémák megoldásában, elakadások feloldásában segít. Az életvezetési tanácsadás igen hatékony támogató mechanizmusként működik, amikor meg kell határozni céljainkat és azok megvalósításának megfelelő módját.

.

Életvezetési tanácsadás
Életvezetési tanácsadás

Az életvezetési tanácsadás vagy más szóval coaching azoknak javasolt, akik olyan jellegű problémákkal, nehézségekkel konfliktusokkal, stresszhelyzettel találkoztak, melynek megoldásához, továbblépéséhez, úgy érzik egy külső támogatóra van szükségük. Az életvezetési tanácsadás abban segít, hogy felismerjük miben vagyunk igazán tehetségesek, melyek számunkra a legfontosabb célok. Megmutatja mit kell tenni ahhoz, hogy elhárítsuk a gátló akadályokat, korlátozó hiedelmeket. 

Életvezetési tanácsadás
Életvezetési tanácsadás

Az új szokások kialakítása elengedhetetlen az életünk pozitív irányú változtatásához. Egy új szokás felvételéhez idő és gyakorlás szükséges. A kutatások szerint legalább 15-20 alkalommal meg kell tenni valamit ahhoz, hogy az megszokott rutinná váljon. Ez persze változhat annak függvényében, hogy pontosan miről van szó, és hogy mennyire mélyen gyökerezik bennünk. A legjobb hozzáállás, ha addig gyakoroljuk az új szokást, mígnem azon kapjuk magunkat, hogy egymás után háromszor már e szerint jártunk el, anélkül, hogy észrevettük volna. Utána a folytatás már magától jön.

Életvezetési tanácsadás
Életvezetési tanácsadás

Életvezetési tanácsadás során gyakran előforduló témák:
- Motiváció hiánya
- Céltalanság
- Stresszkezelési problémák
- Alacsony önbizalom, önértékelés
- Magabiztosság hiánya
- Munka, karrier területén elakadások


Életvezetési tanácsadás
Életvezetési tanácsadás

Mire számíthat életvezetési tanácsadás után?
- Nagyobb motivációra, célok kitűzésére, sikerélményekre
- Nagyobb önbizalomra, önbecsülésre
- Szervezettebb mindennapokra
- Magabiztosabb, határozottabb, céltudatosabb hozzáállásra

Küldjön üzenetet