Elbizonytalanodás a párkapcsolatban


Gondoltad volna, hogy a párkapcsolatban élők többsége gyakran elbizonytalanodik a párját illetően? Ez teljesen természetes, de fontos, hogy megtanuljuk helyesen kezelni ezeket az érzéseket.

Sokan bizonytalankodnak a kapcsolatukban

A szerelem érzése, amely kezdetben magabiztossá tett, egy idő után halványulni kezdett és most azon kapod magad, hogy nem vagy biztos az érzéseidben, nem vagy biztos abban, hogy jó helyen vagy. Megrémiszt az a gondolat, hogy a hátralévő életedet a választott pároddal éld le? A kezdeti lángolás érzését már nem érzed? Elbizonytalanodtál, nem tudod, hogy benne maradj-e a jelenlegi párkapcsolatodban vagy inkább változtass és egy új társ oldalán folytasd életedet? Azonban a jelenlegi társaddal már annyi mindenen keresztül mentetek, vannak gyerekeitek, ismered a családját, közös baráti társaságotok van és számtalan dolog összeköt benneteket, amelyeket az évek alatt megtapasztaltatok.

Manapság sok ember bizonytalan a párkapcsolatában, és sok minden mással kapcsolatban is.

Ha már régóta párkapcsolatban élsz, akkor a kapcsolat meglétét magától értetődőnek gondolod, problémák esetén a társad rossz oldalai felerősödnek, míg a pozitív oldalai elhalványulnak, egy idő után azon veszed észre magad, hogy párkapcsolati ambivalencia gyötör.

Mindenkinek van pozitív és negatív oldala

Ebben az esetben nagyon sokan mérlegelnek, érveket sorakoztatnak fel a távozás és a maradás mellett. Az emberi érzelmek azonban ennél sokkal bonyolultabbak, minthogy mérlegeljünk, sőt egyenesen az őrületbe kerget a bizonytalanság. Van egy rossz hírem, ha kilépsz a jelenlegi kapcsolatból, nincs arra garancia, hogy a jövőben olyan párra lelsz, akivel ne kerülnél hasonló szituációba. Minden embernek vannak pozitív és negatív oldalai is. Megismerkedéskor általában mindenki a pozitív oldalát mutatja, erre fókuszálunk és a negatív tulajdonságok csak a későbbiekben kerülnek a felszínre.

Megoldás lehet a jelenlegi párkapcsolat megmentése, egy jól működő házasságon, párkapcsolaton nap mint nap dolgozni kell. Fontos annak a ténynek a felismerése, hogy egy kapcsolat nem működik magától, azt működtetni kell mindkét félnek. Próbálj meg párod pozitív értékeire koncentrálni, beszélgessetek, szervezzetek közös programokat, randizzatok, frissítsétek fel a kapcsolatotokat. Amennyiben úgy érzitek ketten nem tudtok túllépni az akadályokon, úgy érdemes lehet egy szakember felkeresése aki segítségetekre lehet.


Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet

Média megjelenések