60 kiló felett nincs szerelem?

Valószínű, hogy te is ismered azt a gondolatmenetet, miszerint egy nő csak akkor lehet boldog, ha szép és karcsú. Lehet, hogy te is így képzelted eddig, de gondoltál már arra, hogy mitől alakulhatott ki ez a teória a nők és az egész társadalom fejében?

Média nagy hatással van önértékelésünkre

Nyilván sokat nyom a latban a média szerepe. Hiszen a kedvenc színésznőid mind vékonyak és szépek, a modellek az újságokban többnyire szintén karcsúak, mint a nádszál. A kedvenc sorozatodban csupa fitt rendőrlány menti meg a világot, de még a reklámokban is csupa boldog, kiegyensúlyozott és karcsú háziasszony "szaladgál". Tehát, ha nincs súlyfelesleged, abból egyenesen következik, hogy boldog leszel és ez fordítva is igaz, ha kicsit duci vagy, akkor soha nem élhetsz teljes életet. Ezt sulykolja beléd napi szinten a televízió, a nyomtatott és elektronikus sajtó és néha még a saját környezeted is. Nem csoda, hogy Te meg szépen elhiszed ezeket, majd nem is tudsz már elvonatkoztatni és végig stresszeled a legszebb éveidet, mert folyton elégedetlen leszel magaddal.

Közben szépen lassan az élet elmegy melletted, a pasik pedig nem azért fognak elkerülni, mert hetven kilós vagy hatvan helyett, hanem azért mert folyamatosan görcsölsz és ez kívülről is látszik.

A lényeg, hogy harmóniában élj önmagaddal 

Gondolj bele, a férfiak sem tökéletesek, csak őket ez abszolút nem érdekli és ettől ők még magabiztosak. Természetesen nem arról a túlsúlyról beszélek, ami már egészségügyi kockázatokkal jár, hiszen az egészséged mindennél fontosabb. De pár kiló plusz igazán ne jelentsen problémát, ne nyomja rá a bélyegét a mindennapjaidra! Persze, ha semmiképpen nem tudsz megbékélni vele és nélküle jobban éreznéd magad, akkor add le, sportolj vagy változtass az életmódodon, de semmiképpen ne hidd, hogy ettől automatikusan boldog is leszel!

A lényeg, hogy harmóniában élj önmagaddal, fogadd el a tested túlsúllyal vagy anélkül, de legyél vele összhangban. Hidd el a férfiak nem a testsúlyodra kíváncsiak, hanem a kisugárzásodra.

Ha megfogja őket a személyes varázsod, teljesen mindegy hány kiló vagy. Ha jól érzik magukat a társaságodban, nem fognak centivel méregetni, de mérleggel sem, ilyesmi eszükbe sem jutna.

Ha a pároddal tudtok együtt nevetni, csak veled akar majd lenni és nem kíváncsi rá, mennyi kalóriát ettél meg aznap. Sőt a férfiak általában nem állhatják a komplexusokkal küzdő, kizárólag salátát rágcsáló fogpiszkálókat. A legtöbb pasi azt szereti, ha van mit fogni a menyecskén és lehet vele jókat kajálni.

A szerelem nem a centiméterektől függ

A szerelem csodálatos dolog, kilóktól és centiméterektől függetlenül. Egyszer csak betoppan az életedbe, általában váratlanul, de mindenképpen nyitottnak kell lenned rá. Addig is minden nap hozhat csodát, hiszen a boldogság sok-sok boldog perc és pillanat összessége.

Legyél készen arra, hogy minden apró dologban vedd észre a szépet, a jót és hidd el rád talál a szerelem kortól és súlytól függetlenül. Egyszerűen érezd jól magad a bőrödben! Érdemes kipróbálni, csak vigyázz, mert kockázatokkal jár: egyre több ember keresi majd a társaságodat. A nagy számok törvénye alapján minél több emberrel ismerkedsz meg, végül annál nagyobb az esélye, hogy megtaláld a megfelelő társat. Csupán el kell hinned magadról, hogy értékes és nagyszerű ember vagy. Mert az vagy!

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet