5 tipp, amivel megmentheted a kihűlt házasságodat

Szürke hétköznapok a párkapcsolatban

Amikor dúl a szerelem, senki sem hinné, hogy csupán idő kérdése, és a legideálisabb párkapcsolatban is megjelennek a szürke hétköznapok, a szótlan esték, a fáradtság és kialvatlanság, olykor kilátástalanság.

Ezt egy ideig észre sem veszitek, mert leköti a figyelmeteket a mindennapos stressz, hajtás, rohanás, teljesítési kényszer, gyerekek, házi faladatok, háztartási munka. Mindezek lekötnek és látszólag izgalmas mókuskerékben tart, ami jórészt oka annak, hogy elszürkül a párkapcsolat, elmúlik a szerelem.

Ilyenkor elgondolkoztok: mikor is kaptam utoljára egy jó szót, egy kedves puszit, esetleg egy csokor virágot, vagy egy jó könyvet, mert a párom meglátta a kirakatban, és tudta, hogy ő a kedvenc íróm?

De tényleg elmúlt az a szerelem, vagy csak szabadságot vett ki, és meglátogat lelkesebb, odaadóbb házaspárokat, akik hajlandóak nap, mint nap megküzdeni egymásért?

Ilyenkor a felek képesek pánikba esni, azt gondolják, hogy valami végleg véget ért, aminek pedig soha nem lett volna szabad. A jó hír az, hogy ezen a ponton még minden visszafordítható, még nem történt semmi végleges és helyrehozhatatlan hiba, csupán arra figyelmeztet benneteket ez a felismerés, hogy valamit tenni kell egymásért, a párkapcsolatért. Az következő 5 pont segít abban, hogy újra egymásra találjatok.

1. Kezdj őszinte beszélgetéssel!

Érdemes egy őszinte beszélgetéssel kezdeni a párkapcsolat újjáépítését. A szerelem parazsa még ad annyi meleget, hogy tüzet csiholjatok belőle. Ha feltárjátok egymás előtt, hogy mire vágytok, hogy mire van szükségetek a mindennapokban, akkor könnyebben tudtok tenni egymás jóllétéért. Mert hiszen ez a lényeg, hogy testi és lelki szinten kielégítődjenek a szükségleteitek. Sokszor egészen apró figyelmesség elég ahhoz, hogy a párod újra szerelemmel nézzen rád, és te is rá.

2. Titkos randi

Szervezzetek titkos randit egymással. A párkapcsolatért. Ezt néha nehéz lehet megoldani, főleg, ha már gyerekeitek is vannak - de akár egy kutyát sem egyszerű sokszor elhelyezni pár órára -, de nem lehetetlen. Kérj meg egy családtagot, hogy menjen el a gyerekért az oviba, ti pedig találkozzatok egy cukrászdában, vagy étteremben, vagy menjetek el táncolni, és merüljetek bele egymás újra felfedezésébe. Az új környezet mindig felrázza az embert.

3. Törődj vele!

Figyelj rá, törődj vele, szeresd minden nap. Tudd, hányadán áll a munkájával, mire készül, mi foglalkoztatja. Ha összekapott a főnökével, állj mellé, érezze, hogy támasza vagy. A kedves szavak mellett minden nap érintsd meg, öleld át, amilyen gyakran csak teheted. Az érintés csodáját soha ne hagyd ki a mindennapokból!

4. Szeretkezzetek sokat!

Ha egy nap véletlenül eszedbe jut, hogy milyen régóta nem szeretkeztetek, azonnal cselekedj. Teremtsd meg a lehetőségét, és bújjatok ágyba. Egyszerre. Nem könnyű, figyelmet és jó időzítést igényel, de megéri. Ezt a kölcsönös örömforrást nem szabad elhanyagolni, kellenek azok a boldogsághormonok, kell az az intimitás! Ráadásul a stressz szintet is karban tartja a rendszeres testi szerelem. Ha kell, vesd be a csipkés harisnyatartót, ami a fiókod legmélyén lapul, mert már azt hitted, soha többé nem lesz rá szükséged, de most mégis.

5. Szakítsátok ki magatokat a hétköznapokból!

Utazzatok el, csak ketten, hagyjátok otthon a gondokat, problémákat, és szeressétek egymást önfeledten. Egymás szeretete minden bajra gyógyír, minden párkapcsolati gondot feledtet, a munka pedig megvár benneteket. Ami a pénzügyi részét illeti, önmagadba és a párkapcsolatba fektetni mindig megtérülő befektetés, azonban ha ezek az ötletek kevésnek bizonyulnának, akkor akár egy párkapcsolati tanácsadás is megoldás lehet.

Sok boldogságot!

Ismerje meg párkapcsolati szakértőnket Kozma Anitát!

Küldjön üzenetet