Életvezetési tanácsadás – gyereknevelési, családi problémák megoldásai

Meggyőződésem, hogy a család kell legyen mindenki számára az biztonságos háttér amiből erőt merít, tartást kap, és útmutatóul szolgál egész életére. Ezért fontos, hogy szülőként megtaláljuk a helyes módot és eszközt gyermekeink nevelésére, terelgetésére. Ezért fontos, hogy gyerekként vigyázzunk a szüleinkre, és a testvéreinkre, hogy feleségként, férjként társsá válhassunk annak, aki minket választott az életéhez. Ez nem mindig olyan egyszerű feladat, néha elbizonytalanodunk, tanácstalanná válunk, szégyelljük a naivitásunkat, tehetetlenségünket.

Ilyenkor jól jön a segítség, egy beszélgetés egy közeli ismerőssel vagy egy idegennel, aki rádöbbenthet minket mindazokra, amiket a saját mókuskerekünkből nem tudunk észrevenni. pedig néha olyan egyszerű, és oly kicsin múlik.

Ha elbizonytalanodott, ha valami újra vágyik, ha unja az életét, ha örömtelennek érzi magát, ha azt gondolja,hogy mások számára nem elég fontos, hogy nem veszik észre, hogy a kölyök hálátlan és rossz úton jár, vagy ha csak egyszerűen elege van mindenből, jöjjön el, megbeszéljük,megkeressük az új vagy más lehetőségeket, a hibákat. Én abban segítek, hogy rájöjjön mi nem jó: magasak az elvárásai, irreálisak a célok, csak az eszközök nem megfelelőek, vagy valami menthetetlenül félresikerült dologban ücsörög, elpazarolva az életének napjait? Nem az a célom, ha boldogan távozzon tőlem - hiszen ez csak merő és pillanatnyi illúzió lenne - az a célom, hogy felismerje, nagyon sok minden magán múlik, hogy többen vagyunk felelősek egy kialakult helyzetért, de mindig van mód változtatni, a ha már megkíséreljük jobb lesz, hiszen tettünk magunkért!!

Várom, ha gondjai vannak a gyereknevelésben, az újrakezdésben, a család összetartásában, az életvezetésével, ha újra akar kezdeni munkát, kapcsolatot, karriert és ha az élet úgy hozta, hogy mások elvesztése feldolgozhatatlannak tűnik. A holnap még bárhogy alakulhat, de tennie kell érte!

ISMERJE MEG DR. KARL DÓRÁT

Küldjön üzenetet